Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:
http://cicese.repositorioinstitucional.mx/jspui/handle/1007/3033
Uso de microalgas vivas e inertes como alimento para Artemia franciscana (Anostraca:Artemiidae) | |
Víctor Manuel Arriaga Haro | |
Ana Denise Re Araujo | |
Acceso Abierto | |
Atribución | |
Artemia franciscana, Nutrition, Microalgae | |
Three strains of microalgae and one combination were tested as food for Artemia franciscana. The combined diet was 90% Spirulina máxima (dry weight) and 10% Chaetoceros sp. produced or survival rate of 94.1% and had the highest values on the proximal analysis. A. franciscana fed with the combined diet reached a grater final size than those fed pure microalgae, but individual fed S. maxima grew faster until the metanauplius stage. Artemia fed Dunaliella sp were first to reach the adult stage and those fed Chaetoceros sp had the highest number of matings(mean 67 .54). | |
Vicerractoría Investigación, University of Costa Rica | |
1997 | |
Artículo | |
Revista de Biología Tropical | |
Español | |
Arriaga,V.M.,Re Araujo,A.D.1997.Uso de microalgas vivas e inertes como alimento para Artemia franciscana (Anostraca:Artemiidae).Revista de Biología Tropical,45(2).803-811. | |
OCEANOGRAFÍA ACUICULTURA MARINA | |
Versión publicada | |
publishedVersion - Versión publicada | |
Aparece en las colecciones: | Artículos - Acuicultura |
Cargar archivos:
Fichero | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|
Uso de microalgas vivas e inertes como alimento Arriaga 1997.pdf | 2.27 MB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |